skip to Main Content

שם הספר: ניחוחות חלב
שם המחבר: פופה דוויך
מקום הוצאה לאור: ישראל
2007
מס' סידורי: 513
מיקום בספרייה: 14-2
מספר עותקים: 1

לפניכם אוסף יחיד במינו של אוצרותיה הגסטרונומיים ומנהגיה המרתקים של הקהילה היהודית החלבּית העתיקה הממשיכה להתקיים גם מחוץ לגבולות סוריה.

ניחוחות חלבּ הוא יותר מספר בישול. באמצעות האוכל מובא בו סיפור הקהילה היהודית בסוריה, תיאור מנהגי חג ייחודיים ואירועים משפחתיים המתרחשים במהלך החיים. בין המתכונים המגרים המופיעים בו: בַּזַרגָאן –
סלט פיקנטי של בורגול ותמרינד; שוֹרבָּה עַדֶס – מרק עדשים אדומות עם שום וכוסברה; קיבֶּה – כדורי בשר במילוי אורז; סַמבּוּסָק – מאפה שומשום במילוי גבינה שמנה; אֶרָאס בְּעַזְ'וֶוה – סהרונים במילוי תמרים.

מטבח יהודי סוריה, בדומה למטבחים ים תיכוניים אחרים, הוא מטבח עשיר המבוסס על מצרכים בריאים. המנות מאופיינות בשלל תבלינים, עשבי תיבול, קטניות ודגנים, ירקות ובשר. בשלנים מעֵדות שונות יכולים למצוא בספרה של דוויךּ מתכונים נצחיים, החל מן המאזטים והאוכל היומיומי וכלה במאכלים המלכותיים של סעודות החגים, כולל סדר פסח מסורתי.

את הספר ערך והתאים למבשל הישראלי השף ישראל אהרוני.

וראו גם: www.aromasofaleppo.com

פּוּפָּה דוויךּ, יהודייה אמריקאית ממוצא סורי, הקדישה את רוב שנותיה לשימור מורשת הקהילה היהודית מהעיר חלבּ (אַלֶפּוֹ) שבסוריה. כבר בנערותה הבחינה שרוב מתכוניהם של יהודי סוריה לא הועלו על הכתב אלא נותרו במוחותיהם של בשלנים ההולכים ומזדקנים. עלה בה חשש לגורל רזי המטבח האהוב עליה והיא החליטה לתעד את האוצר ולהעבירו לדורות הבאים. כך נולד הספר ניחוחות חלבּ המציג מתכונים נבחרים ב־180 תצלומים מרהיבים. פּוּפָּה דוויךּ היא כלת פרס הספר היהודי מטעם נציגות הנשים של ידידי המרכז הרפואי שערי צדק בירושלים.
.

Back To Top